nelllyyy

Om någon vill försöka förstå

Kategori: Allmänt

"Maskrosbarn är barn som har det svårt hemma med en psykisk sjuk förälder och/eller missbrukare, men som klarar sig ändå, ungefär som en maskros kan växa upp genom asfalten"
 
"Att benämna de barn som klarar sig som osårbara är missvisande. Även om de överlever misären och även i många fall tar hand om och sköter om sina föräldrar blir de också känslomässigt skadade. Familjens hemlighet innebär en social tortyr och där pågår något som omgivningen har liten eller ingen kännedom om. Barnet är ofta ensamt och utsatt för den vuxnes oförmåga att klara sig själv och sin roll som förälder. När en förälder i praktiken så grovt sviker sitt barn för det med sig svåra upplevelser som man sedan bär med sig."
 
Utdrag från: http://sv.wikipedia.org/wiki/Maskrosbarn
 
 
 
"Du tjänar ingenting på att hata, du kommer ändå aldrig få din uppväxt tillbaka"
 
"Fokuserar framåt, i hop om ett bra liv, men visst kan det vara svårt när det fattas en pusselbit. Passar inte någonstans, hör inte hit, då får man hitta en egen, gå på en större väg, fast de är svårt, kom ihåg det är din värld"
 
"Ramlar om och om igen men försöker ta sig upp men minnen tränger sig på, kväver ditt inre så själen får skavsår, ögonen förblindas kan knappt se sig själv, även om man försöker så är det inte lätt, måste lära sig hantera, försöka acceptera, fast de finns stunder man inte orkar mera"
 
"..ingen bryr sig ändå, "va är felet på mig?" samma fråga hela tiden,men får inget svar, kanske var det för givet?"
 
"vi borde inte skämmas vi ska vara stolta, för det finns de som inte fattar hur vi orkar"
 
Citat från Kittys låtar, kopiera & klistra in: http://www.youtube.com/user/chokladfluffins
 
 
 
 

KOMMENTARER:

 • Evelina Karlsson säger:
  2012-10-23 | 11:20:36
  Bloggadress: http://amoureve.blogg.se/

  sv: åh tack! japp, den är från Zara, kostade 400:- :)

 • Johanna säger:
  2012-10-23 | 16:02:00
  Bloggadress: http://johannawesterberg.blogg.se

  Sv: Caesarsallad är ju helt galet gott! ^^
  Du behöver inte alls be om ursäkt för sent svar.. Jag vet hur det är att vara i sånna perioder, och hur det är att kämpa. Är nog liiite av ett maskrosbarn själv, men det finns ju grader i helvetet som man säger.. Jag har inte haft det så illa som du verkar haft (lästa igenom dina texter från senaste dagarna lite snabbt). Måste fråga.. Har du testat antidepressiva? Kanske inte sånt du vill prata om genom bloggen isåfall ber jag om ursäkt.. :) Styrkekramar till dig! /Johanna

Kommentera inlägget här: